Kainuun Haukkuvat Lintukoirat ry:n tarkoituksena on yhdistyksen sääntöjen mukaan ”edistää haukkuvien puhdasrotuisten lintukoirien kasvatusta, jalostusta ja harrastustoimintaa”. Haukkuvia lintukoiria ovat suomenpystykorvat, pohjanpystykorvat, karjalankarhukoirat ja laikat eli sellaiset koirat, jotka voivat osallistua linnunhaukkukokeisiin.

Yhdistyksen toiminta painottuu selkeästi linnunhaukkukokeiden järjestämiseen. Niitä järjestetään syksyisin noin kymmenen kappaletta eri puolilla Kainuuta. Yhdistyksen vuosittain järjestämillä kursseilla voi suorittaa linnunhaukkukokeiden palkintotuomarikortin. Kainuun Haukkuvat Lintukoirat on myös järjestänyt koiranäyttelyitä yhdessä muiden yhdistysten kanssa. Syksyyn virittäydytään yhteisellä virkistystapahtumalla.

Yhdistyksessä on toista sataa jäsentä, jotka asuvat eri puolilla Kainuuta. Yhdistykseen on viime vuosina liittynyt useita nuoria pystykorvaharrastajia, joten sen tulevaisuus näyttää hyvältä. Suurin osa jäsenistä omistaa yhden tai useamman suomenpystykorvan, mutta useiden jäsenten pohjanpystykorvat ja laikat ovat osoittautuneet lintujen käsittelyssä vakavasti otettaviksi valtarodun haastajiksi.

Kainuun Haukkuvien Lintukoirien jäsenet opastavat mielellään aloittelijoita koiranäyttelyihin ja linnunhaukkukokeisiin osallistumisessa. Yhdistyksemme linnunhaukkukokeiden järjestäjä pyrkii hankkimaan ensikertalaisille tuomarin ja neuvomaan kaikissa käytännön asioissa, jotta koeharrastuksen aloittaminen onnistuu. Yhteystietoja on kohdassa ”hallitus”. Ota reilusti yhteyttä !

Miksi liittyisit jäseneksi?

Ainakin siksi, että jäsenenä:
• Tutustut Kainuun pystykorvaharrastajiin ja voit vaihtaa kokemuksia samanhenkisessä seurassa pystykorvametsästyksestä, koe- ja näyttelytoiminnasta ja koirien kasvatuksesta.

• Pääset helposti mukaan linnunhaukkukoetoimintaan ja huomaat kuinka jännittävää se on. Kykysi lukea koiraa metsässä paranee huomattavasti. Jos koirasi menestyy kokeissa, sen pennuilla on kysyntää.

• Kun suoritat palkintotuomarikortin, huomaat kuinka antoisaa on seurata ja arvioida muiden kuin oman koiran työskentelyä.

• Voit liittyä jäseneksi vaikka sinulla ei olisi vielä koiraakaan. Pääset tutustumaan yhdistyksen toimintaan ja verkostoidut koiranomistajien ja kasvattajien kanssa. Jäsenyys helpottaa koiranpennun hankintaa, sitten kun asia tulee ajankohtaiseksi.

Kaiken edellä mainitun ja paljon muuta saat lähes nimellistä jäsenmaksua vastaan. Sääntöjen mukaan jäseneksi pääsevät ”sellaiset henkilöt, jotka jäseniksi hallitus hyväksyy”. Jos haluat liittyä Kainuun Haukkuvat lintukoirat ry:n jäseneksi, lähetä alla olevat tiedot lomakkeella yhdistykselle, niin otamme sinuun yhteyttä.